Αναταραχή και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στα κυβερνητικά στελέχη το «φεύγω αν χάσω τις εκλογές», που φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί ο πρωθυπουργός στο στενό πολιτικό του περιβάλλον.

Το δημοσίευμα της Real News με τη δήλωση που φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ότι έχει «κουραστεί» και θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος εάν η ΝΔ υποστεί καθαρή ήττα στις ευρωεκλογές, προκαλεί νέο κύμα διαδοχολογίας και δίνει τροφή για σενάρια πρόωρων εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί, ακόμη και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αναγνωρίζουν ότι τα σημάδια πολιτικής «κόπωσης» του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή ανοίγουν νέο κύκλο αναταραχής στο εσωκομματικό πεδίο και επιτείνουν το κλίμα ηττοπάθειας στη Νέα Δημοκρατία.

Αυτό συμπληρώνεται από την «αρχηγική» εμφάνιση του Γιώργου Σουφλιά, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας κάτι για το οποίο ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλες αλλά απέφυγε να απαντήσει με ξεκάθαρο τρόπο- αλλά και τους απανωτούς διαξιφισμούς ανάμεσα στους δελφίνους της κομματικής εξουσίας της ΝΔ.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα Real news, σε δημοσίευμά της την Κυριακή, ο κ. Καραμανλής διαμηνύει ότι «θα δώσει τη μάχη των επόμενων εκλογών, αλλά αν οι εκλογές χαθούν θα φύγει». «Είμαι πρόεδρος της ΝΔ για περισσότερο από 12 χρόνια. Έχω κουραστεί…» φέρεται να έχει εκμυστηρευθεί σε συνομιλητές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές έσπευσαν αμέσως μετά το δημοσίευμα να αναφέρουν ότι οι δηλώσεις που αποδίδονται στον κ. Καραμανλή «βρίσκονται εκτός πραγματικότητας» και πως ο πρωθυπουργός «παραμένει στην πρώτη γραμμή».

Η αναφορά περί «κόπωσης» του πρωθυπουργού προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, νέα πολιτική αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ, που διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Χρήστου Παπουτσή επανέλαβε την πρόταση για πρόωρες εκλογές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης