Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για το σχόλιο του Κάρας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014, 00:14
Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για το σχόλιο του Κάρας
«Ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» χαρακτηρίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα είπε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας ότι κατά την συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο, δεν παρουσίασε εναλλακτική πρόταση και δεν άσκησε κριτική.

Αντιθέτως - όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρας - ο κ. Τσίπρας στην ωριαία συζήτηση που είχε μαζί του ο επικεφαλής και τα μέλη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, δήλωσε ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, Νάντια Βαλαβάνη, Θοδωρής Δρίτσας και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής οι οποίοι μετείχαν στην συνεδρίαση των συναρμοδίων Επιτροπών της Βουλής με το κλιμάκιο του Ευρωκοινοβουλίου εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις του κ. Κάρας. Δεδομένου μάλιστα ότι το όνομα «Τσίπρας» που εκφώνησε ο κ. Κάρας μεταφράστηκε ως «Κύπρος» αναφέρουν ότι τους απαράδεκτους αυτούς ισχυρισμούς δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε η μεταφράστρια η οποία υπέθεσε ότι δεν αφορούν τον κ. Τσίπρα, αλλά την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κάρας κατά τη συζήτηση στις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής απαντώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι άσκησαν δριμεία κριτική στο Ευρωκοινοβούλιο και την τρόικα, είπε επί λέξει: «Συναντηθήκαμε στον Στρασβούργο με τον κ. Τσίπρα πάνω από μία ώρα και τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας, ποιες είναι οι προτάσεις σας, τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μία ώρα δεν έλεγε τίποτα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής.

Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην Έκθεσή μας. Αυτό έχω να πω. Είχαμε αυτή τη συζήτηση, πάνω από μία ώρα».


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι γεννώνται ερωτηματικά από τους ισχυρισμούς αυτούς και προσθέτουν:


«Ο κ. Κάρας, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή του κόμματος της κας Μέρκελ και του κου Σαμαρά στην Επιτροπή, ισχυρίστηκε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεισηγητές ζητούσε προτάσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπαιρνε απαντήσεις».

Διαβάστε επίσης:

Othmar Karas: Είπε τον Τσίπρα "Τσίπρεν" και όλοι νόμιζαν ότι μιλά για την Κύπρο, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014, 22:26

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014, 00:25