Σφοδρή επίθεση Καστανίδη στον Σημίτη για τη Siemens

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011, 15:01
Σφοδρή επίθεση Καστανίδη στον Σημίτη για τη Siemens
Σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, γνωστοποιώντας -για πρώτη φορά- την αλληλογραφία που είχε ως υπουργός Μεταφορών την περίοδο 1996-1997 με τον τότε πρωθυπουργό και αφορούσε στη συγκρότηση ανεξάρτητης αρχής για τις προμήθειες του Δημοσίου.

Αιτιολογώντας τη σημερινή του στάση, ο κ. Καστανίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχω πάντα αφοσίωση, πρώτα στη χώρα και μετά στο κόμμα μου. Δεν είναι τυχαία γεγονότα, σηματοδοτούν μια κρίσιμη καμπή στην πορεία του τόπου. Αν είχαμε τότε αποδεχθεί μια διαφορετική λειτουργία στο καθεστώς των προμηθειών, θα είχαμε κόψει τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στον πολιτικό και τους επιχειρηματίες. Δεν έχω μιλήσει έτσι 15 χρόνια, αισθάνομαι όμως βαριά την ιστορική ευθύνη να μιλήσω για όσα οφείλω».

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Καστανίδης, μέσα από τις επιστολές του διαφαίνεται ότι ο ίδιος επέμεινε να ελέγχονται όλες οι συμβάσεις του Δημοσίου από ανεξάρτητη αρχή.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011, 15:01