Κατηγορίες ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Αιτία η αποχή της Ελλάδας από το ψήφισμα του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση των κρατικών χρεών.

Βάσει σαφών οδηγιών του Αλέξη Τσίπρα, τονίζει ο κ. Κοτζιάς, το Υπουργείο εξωτερικών, μόλις ανέλαβε τον Ιανουάριο η «Κυβέρνηση Σωτηρίας» έδωσε σαφείς οδηγίες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στον ΟΗΕ να συμμετάσχει ενεργά στην ομάδα του ΟΗΕ για το χρέος, με την προοπτική υπερψήφισης του ψηφίσματος που ετοίμαζε η ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις οδηγίες πιστοποιούν πληθώρα οδηγιών και τηλεγραφημάτων για τη συμμετοχή και την προετοιμασία στήριξης του ψηφίσματος από την ελληνική πλευρά.Η θέση αυτή προωθήθηκε σθεναρά επί επτά μήνες παρά τις πιέσεις που δεχόταν η χώρα από ισχυρούς εταίρους, αναφέρει δεικτικά ο κ. Κοτζιάς.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση οφείλει να υπηρετεί τη χώρα προς τις εκλογές και όχι να αλλάζει την πολιτική της προηγούμενης και εκλεγμένης κυβέρνησης… Η αλλαγή της σήμερα από το Υπουργείο Εξωτερικών υπό την προτροπή του υπηρεσιακού Υπουργού Οικονομικών υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητες υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία το ελάχιστο που όφειλε να κάνει ήταν να διαβουλευτεί προηγούμενα με τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα», καταλήγει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πυρ ομαδόν κατά Χουλιαράκη για το ζήτημα του χρέους, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 22:08

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης