Σύγκρουση και απίστευτοι διάλογοι Πολάκη - Γεωργιάδη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, 12:40
Σύγκρουση και απίστευτοι διάλογοι Πολάκη - Γεωργιάδη
Απίστευτοι διάλογοι και μια σύγκρουση άνευ προηγουμένου ανάμεσα στον υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη για τα θέματα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Υγείας, εκτυλίχθηκαν χθες στη Βουλή.

Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Πολάκης παρενέβη κατά τη διάρκεια ομιλίας του κ. Γεωργιάδη με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να εξοργίζεται: «Εσείς μην πολυμιλάτε. Ένας εισαγγελέας θα βρεθεί να ασχοληθεί γιατί δεν έχουμε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Θα καταλάβει ότι λόγω της παρέμβασής σας στο ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει ΜΕΘ και τότε θα έρθει ο φάκελός σας στη Βουλή. Και τότε να δω τι θα ψηφίζουν τα ανθρωπάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε ότι έχετε διαπράξει κακούργημα. Οι μαγκιές σας μπορεί να περνάνε τώρα αλλά δεν θα περνάνε για πολύ. Έχεις διαπράξει αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Πολάκης ζήτησε τον λόγο και αρχικά κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι ως υπουργός έδιωξε σε μια βδομάδα 2.500 κόσμο από την α’θμια για να στείλει τον κόσμο στην ιδιωτική υγεία την ώρα που ο ίδιος έβαλε 1.120 γιατρούς στο σύστημα για να σώσει την καταστροφή. Ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι κακούργημα έκαναν αυτοί που την περίοδο ο 2012-14 επέτρεψαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ να σπαταλήσει 3,5 εκατ ευρώ μαύρο χρήμα σε διαφημιστική δαπάνη για να έχει ως πειθήνια όργανα τα ΜΜΕ και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά ο ίδιος με τον Υπουργό Ανδρέα Ξανθό έβαλαν το ΚΕΕΛΠΝΟ να πάρει κόσμο με κριτήρια ΑΣΕΠ όταν επί τόσα χρόνια οι διορισμοί γίνονταν με τα μπιλιετάκια. «Το μαύρο σύστημα που χτίσατε επί 30 χρόνια θα το αλλάξουμε. Πείτε μου έναν από το νέο Δ.Σ που είναι κομματικά εγκάθετος και δεν μπορεί να διοικήσει» κατέληξε.

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε και σε ακόμα υψηλότερους τόνους είπε ότι για έναν άνθρωπο που δύο ημέρες που δύο ημέρες πριν από το δημοψήφισμα έγραφε ότι τα “ΝΑΙ” είναι για τις κότες και μετά είπε “ΝΑΙ” για να γίνει Υπουργός πάει πολύ να μιλάει για ηθική.

«Αν αυτό για τα Δ.Σ το λέτε λεβέντικα κι όχι ως συνήθως μάγκικα και μετά να κρύβεστε να ζητήσετε εξηγήσεις από τον Κουρουμπλή. Δεν ξέρετε τι λέτε. Πήρατε τους φακέλους των γιατρών. Ο Υπουργός δεν έχει δικαίωμα να το κάνει. Αυτό που έκανες είναι για φυλακή. Αν δεν το κάνουν αυτοί θα το κάνουμε εμείς όταν έρθουμε».

Στη διένεξη παρενέβη και ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ δεδομένου του ότι ο κ. Πολάκης είχε αναφέρει το όνομά του ως έναν εξ όσων έστησαν παρακρατικό μηχανισμό στο ΚΕΕΛΠΝΟ. «Σου συνιστώ να πλένεις το στόμα σου όταν μιλάς για μένα. Στη δημοκρατία δεν φτουράς όσο και να βρίσεις.
Έχουμε ματώσει, έχουμε υποστεί τους τραμπούκους κι έχουμε το μέτωπό μας καθαρό. Ή θα ζητήσει συγγνώμη ή θα τον πάω στη Δικαιοσύνη» είπε.

Ο διάλογος έκλεισε επεισοδιακά με τον κ. Πολάκη να επιμένει ότι είχε κάθε δικαίωμα να ελέγξει το αν διεξήχθη σωστά ο διαγωνισμός ελέγχοντας τους φακέλους και τον κ. Γεωργιάδη να φωνάζει «Φυλακή θα πας. Εκεί σου αξίζει».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, 12:56