Σε κλίμα έντασης, μετά το χθεσινό πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη, συνεχίζεται την Τρίτη η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον πρόεδρο Κώστα Τασούλα να μιλά για «αποκαρδιωτική εικόνα» και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, να επιτίθεται με σφοδρότητα και οξείς χαρακτηρισμούς στην κυβέρνηση.

(LIVE) Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε «αντισυνταγματική, πραξικοπηματική ενέργεια του προεδρεύοντος να διακόψει την ομιλία του βουλευτή Παύλου Πολάκη» τονίζοντας πως «ο κ. Πολάκης δεν διέκοψε την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης».

Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για καταπάτηση του Συντάγματος και για πρακτικές «της παλιάς Δεξιάς». «Έχετε ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές και τα όρια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Όσο η Δεξιά δεν θα ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά τόσο ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, τι σημαίνει Novartis, τι σημαίνει το σκάνδαλο του κουκουλώματος που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη σε αυτό τον τόπο», πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξηγώντας γιατί ο κ. Πολάκης δεν ήταν εκτός θέματος, ο κ. Ραγκούσης είπε: «Ήταν εκτός θέματος ο κ. Πολάκης μιλώντας για τη Novartis έχοντας απέναντί του έναν υπουργό που κουνούσε το δάχτυλο όλο το προηγούμενο διάστημα; Είναι άσχετη η Novartis με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο; Είναι απολύτως σχετικό ζήτημα. Εάν η υπόθεση Novartis δεν είναι συναφές με το νομοσχέδιό σας, δεν υπάρχει κάτι άλλο πιο συναφές. Η Novartis είναι ένα σκάνδαλο από τα πιο ακραία για την ανηθικότητά σας. Έγινε μέσα στα Μνημόνια. Με τις παράνομες αυξήσεις στα φάρμακα των καρκινοπαθών. Ένα νομοσχέδιο της Ελλάδας τι καλεί τα διεθνή επιχειρηματικά συμφέροντα να κάνουν; Να επενδύσουν. Πού; Σε μια χώρα που επιτρέπει μίζες την ώρα που της επιβάλλονται ποινές στις ΗΠΑ. Επί της ουσίας αυτό που έγινε χθες είναι απολύτως απαράδεκτο.

»Επίσης το θέμα για το οποίο έγινε και ερώτηση από εμάς. Γιατί τα κάνετε όλα τόσο δύσκολα κ. Γεωργιάδη; Γιατί δεν δίνετε σήμερα την πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης που σας έχει ταλαιπωρήσει τόσο; Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει παραβίαση του κανονισμού, αλλά είχαμε παραβίαση του Συντάγματος για την ελευθερία της βούλησης του βουλευτή».

«Με το ζόρι κόλαση δεν θα γίνει ούτε η Βουλή ούτε η χώρα»

Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε στον Γιάννη Ραγκούση λέγοντας: «Πρώτον με το ζόρι να προκληθεί κόλαση, δεν προκαλείται. Η κόλαση δεν θα έρθει ούτε με σκληρές βαριές σκληρές του παρελθόντος. Σήμερα, η χώρα και το Κοινοβούλιο διοικούνται δημοκρατικά και ελεύθερα και δεν θα μετατρέψουμε ούτε τη χώρα ούτε το Κοινοβούλιο σε κάτι τριτοκοσμικό. Με το ζόρι κόλαση δεν θα γίνει ούτε η Βουλή ούτε η χώρα.

»Δεν μπορώ να επικαλεστώ πομπώδεις εκφράσεις. Υπάρχει η αφαίρεση του λόγου, υπάρχει η κατάληψη του βήματος της Βουλής. Ποιος σας είπε κύριε Πολάκη ότι η κατάληψη του βήματος της Βουλής είναι μια πράξη που δεν συνιστά τρομοκρατία, προσβολή του Συντάγματος. Για φανταστείτε να αρχίσαμε να λέμε και εμείς τα ίδια; Εκεί θα πάμε; Είναι πανεύκολο να αρχίσει αυτή η διαδικασία. Θα ακουστούν όλοι εδώ Δεν θα κλείσει το μικρόφωνο. Χθες έκλεισε με απόφαση του προεδρείου. Η άμυνα δεν είναι η κατάληψη του βήματος, προβλέπεται άμυνα δημοκρατική και όχι τρομοκρατική. Το πολύ να βραχνιάσετε, κόλαση την Βουλή δεν θα την κάνετε».

Βρούτσης κατά Ραγκούση

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βρούτσης απαντώντας στον Γ. Ραγκούση υπενθύμισε ότι «η ΝΔ ήταν η παράταξη που έβαλε τη δημοκρατία και το Σύνταγμα στη χώρα μας». Ο ίδιος έκανε λόγο για «αποκρουστική εικόνα» και ευχήθηκε να μην επαναληφθούν ξανά τέτοιες εικόνες.

«Αυτό που έγινε ήταν πρωτόγνωρο και απαράδεκτο. Ακόμα και αν κάποιος συνάδελφος νιώθει ότι αδικείται, δεν μπορεί να καταφεύγει σε τέτοιες πρακτικές» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης