Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη αλλά και να τον επαινέσει, καθώς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ανέδειξε δυναμικά το θέμα της ανισότητας.

Ο δήμαρχος εξέφρασε παράλληλα την αλληλεγγύη της Νέας Υόρκης προς την Ελλάδα στον κοινό αγώνα κατά της ανισότητας, και επισήμανε πως η νίκη του πρωθυπουργού στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς τους προοδευτικούς σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου του δημάρχου Νέας Υόρκης, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη Νέα Υόρκη και την χαρακτήρισε ως μια από τις πιο εκπληκτικές πόλεις στον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον δήμαρχο να επισκεφθεί την Ελλάδα και ο δήμαρχος εξέφρασε ενδιαφέρον για επίσκεψη στο μέλλον.

Να σημειωθεί πως την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα την έκανε γνωστή ο ίδιος ο Μπιλ ντε Μπλάζιο με ανάρτησή του στο Twitter. Μάλιστα ο πρόεδρος της Νέας Υόρκης έβγαλε τη δική του γραβάτα για να μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό. Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει πως θα φορέσει γραβάτα όταν κουρευτεί το χρέος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: alterthess

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης