Συλλυπητήρια Κοτζιά για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, 10:51
Συλλυπητήρια Κοτζιά για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ
Τη λύπη του για τη φρικτή και απάνθρωπη, όπως τη χαρακτήρισε, τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέφρασε με δήλωσή του, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, εισερχόμενος στην αίθουσα των εργασιών της δεύτερης ημέρας της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα που διεξάγεται στη Ρόδο.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη τη δική μου, αλλά και των συναδέλφων μου υπουργών που είμαστε εδώ, στη Ρόδο, για τη φρικτή και απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Να εκφράσω, άλλη μια φορά, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου στις οικογένειες των θυμάτων, στον βρετανικό λαό και στη βρετανική κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς πριν από την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν της απώλειας νέων παιδιών από την τυφλή τρομοκρατία, εξέφρασε την αλληλεγγύη όλων προς τον βρετανικό λαό και τη βρετανική κυβέρνηση, και τόνισε ότι γνώμονας όλων των πολιτικών και όλων των ενεργειών πρέπει να είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Κατόπιν εισήγησής του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από τους συμμετέχοντες υπουργούς και υψηλούς αξιωματούχους.

Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε και το Υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία αναφέρεται: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε, χθες βράδυ, σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στον βρετανικό λαό και στην κυβέρνησή του».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, 11:45