Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τον θάνατο του Μίνωα Ζομπανάκη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018, 22:31
Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τον θάνατο του Μίνωα Ζομπανάκη
Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του οικονομολόγου Μίνωα Ζομπανάκη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 92 ετών, εκφράσει η Νέα Δημοκρατία.

«Ο Μίνως Ζομπανάκης υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων οικονομολόγων παγκοσμίως και συνέβαλε καθοριστικά στην διαμόρφωση του διεθνούς συστήματος χρηματαγορών.

Έθεσε τις βάσεις για τη σύγχρονη μορφή δανεισμού απελευθερώνοντας τη διακίνηση των κεφαλαίων, ενώ ξεχώρισε στο διεθνές τραπεζικό στερέωμα για τις πρωτοποριακές ιδέες του.

Αρνήθηκε τη θέση του Πρωθυπουργού όταν του το πρότεινε η χούντα των συνταγματαρχών, ενώ υπήρξε άμισθος σύμβουλος όλων των μεταπολεμικών ελληνικών κυβερνήσεων και συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει η ΝΔ.

«Ο Μίνως Ζομπανάκης ήταν ένας πολύ καλός φίλος της οικογένειας μας. Πρωτοπόρος τραπεζίτης διεθνούς εμβέλειας αλλά και πραγματικός πατριώτης που ήταν πάντα κοντά στην Ελλάδα όταν τον χρειάστηκε. Τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στον Ανδρέα και τον Κωστή» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018, 22:43