Υπέρ της μονιμοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης τάχθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού Φόρουμ Δεξαμενών Σκέψης, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με το ημερήσιο κοινοτικό έντυπο, Agence Europe.

Την ανάγκη ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης να λάβει μόνιμο χαρακτήρα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δεξαμενής Σκέψης Notre Europe, Tomasso Padoa Schioppa. Έναντι αυτής της άποψης έχει, πρόσφατα, εκφράσει την αντίθεσή της η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, υπενθυμίζοντας ότι οι χώρες της ευρωζώνης έχουν αποφασίσει πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης έχει τριετή διάρκεια και δεν υπάρχει λόγος παράτασης της λειτουργίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Δεξαμενών Σκέψης, συμφώνησε με την ιδέα του κ. Schioppa. Ειδικότερα, στην παρέμβασή της, η κ. Διαμαντοπούλου επικεντρώθηκε στο ρόλο της αλληλεγγύης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και τόνισε ότι «ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης αντιμετωπίζει το άγνωστο και την ανασφάλεια».

Όπως τόνισε η πρώην επίτροπος για θέματα κοινωνικής πολιτικής, «η αλληλεγγύη δεν αντιπροσωπεύει μονάχα τη βοήθεια που λαμβάνει ο αδύναμος από τον ισχυρό, αλλά ενσαρκώνει την κοινή προσπάθεια για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, την αλληλοβοήθεια απέναντι σ’ ένα εξωτερικό κίνδυνο».

«Σε ένα σύστημα όπως η ευρωζώνη, αυτό καθίσταται ακόμα περισσότερο σημαντικό. Οι κρίσεις που αντιμετωπίζουμε είναι μοναδικές. Οι λύσεις που καλούμαστε να δώσουμε είναι επίσης μοναδικές», κατέληξε η κ. Διαμαντοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης