«Σημαντικό πρόβλημα μεταξύ του ΛΑΓΗΕ και ενός μεγάλου αριθμού Ελλήνων αγροτών»

«Σημαντικό πρόβλημα μεταξύ του ΛΑΓΗΕ και ενός μεγάλου αριθμού Ελλήνων αγροτών»
Ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ του Ν. Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης, μετά από ενημέρωση που είχε από αγρότες που επένδυσαν σε Φωτοβολταϊκά, σχετικά με την αυθαίρετη μείωση της τιμής της KWh από πλευράς του αρμόδιου φορέα (Λ.ΑΓ.Η.Ε Α.Ε.), απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη προκειμένου να επιληφθεί του θέματος.

Η επιστολή έχει ως εξής :

« Κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή αυτή θέλω να σας κάνω γνωστό, πως προέκυψε ένα σημαντικό πρόβλημα μεταξύ του ΛΑΓΗΕ και ενός μεγάλου αριθμού Ελλήνων αγροτών, οι οποίοι επένδυσαν σε « Αγροτικά Φωτοβολταϊκά».

Ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, (ΛΑΓΗΕ Α.Ε.) πρόσφατα προχώρησε, όπως ενημερώθηκα, σε μείωση της τιμής της Kwh κατά 10 σεντς.

Ο λόγος που επικαλείται ο φορέας, είναι η παράλειψη να αποσταλεί από πλευράς αυτών των παραγωγών η βεβαίωση πως είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εντός της προθεσμίας η οποία έληγε στις 31-03-2015.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή αφορά ένα μεγάλο αριθμό αγροτών, οι οποίοι επέλεξαν να επενδύσουν στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την παρότρυνση και της πολιτείας άλλοι τις οικονομίες τους και άλλοι προσφεύγοντας σε δάνεια, σήμερα υφίστανται την μείωση του εισοδήματος τους για μια τυπική διαδικασία όπως η μη αποστολή, προφανώς εκ παραδρομής, μιας βεβαίωσης στον προβλεπόμενο χρόνο.

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλώ να επιληφτείτε του θέματος αυτού προς αποκατάσταση της αδικίας έναντι αυτών των αγροτών. »

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015, 14:22