Την πολιτική στήριξη στη Δημοκρατική Αριστερά επισημοποίησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον Φώτη Κουβέλη, πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν συγκροτήσει την κίνηση «Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία».

Στις τοποθετήσεις τους, οι κ.κ. Γιάννης Νικολάου και Στέφανος Μανίκας τόνισαν ότι απώτερος πολιτικός στόχος της κίνησης είναι η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και εκτίμησαν πως η δύναμη που μπορεί να εκφράσει σήμερα αυτή την προοπτική είναι η ΔΗΜΑΡ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη «Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία», εκτός των Στ. Μανίκα και Γ. Νικολάου, συμμετέχουν οι Δασκαλάκης Δημήτρης, Καραγιαννάκης Κώστας, Κόκκας Βασίλης, Κρητικός Μανώλης, Μαλέσιος Βαγγέλης, Σκαρτσολιάς Τάκης, Σταυρακάκης Μηνάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα από τα μέλη της κίνησης δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ, αλλά θα τη στηρίξουν στον εκλογικό της αγώνα.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Νικολάου, ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε και οι φιλελεύθερες πολιτικές των μονόδρομων που ακολούθησε, επί της ουσίας ακυρώνουν την ευρωπαϊκή προοπτική και κατακερματίζουν την κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς μετακινήθηκε από τις αρχές του και τη φυσιογνωμία του, υποστήριξε ο κ. Νικολάου και υπογράμμισε πως υπό το πρίσμα αυτό «επιδιώκουμε ο πολιτικός χώρος της σοσιαλδημοκρατίας και της Αριστεράς να επανακτήσει την πολιτική πρωτοβουλία, τη λάμψη των ιδεών του, να προτείνει ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και καινοτόμες λύσεις, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης