Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Ουαλία.

Τη συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό ζήτησε ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος και στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να τεθεί και το Κυπριακό, αλλά και θέματα που αφορούν τις δυο χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, σήμερα στο Κάρντιφ, όπου ήδη βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το «κλείδωμα» του χαρτοφυλακίου του ως Επίτροπος της Ελλάδας.

Το πρωί της Τετάρτης πάντως ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και έθεσαν επί τάπητος τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί η συνεργασία των δύο χωρών.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την εξέλιξη των συνομιλιών για το κυπριακό και επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά την στενή συνεργασία Αθήνας – Λευκωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Σαμαρά, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 11:07

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης