Τη συμμετοχή τους στον εορτασμό  της φετινής επετείου του Πολυτεχνείου, δηλώνουν, με ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι. Το πρωί, αντιπροσωπία του κόμματος, αποτελούμενη από τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, Χρ. Ευθυμιάτου, Ν. Καλαποθαράκο και Τ. Νικολακόπουλο καθώς και από απλά μέλη, κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τα μέλη και τους φίλους τους να συμμετάσχουν στην πορεία, αύριο Σάββατο 17 Νοεμβρίου, προς την αμερικανική πρεσβεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεκπρόσωπος του κόμματος, Χριστίνα Ευθυμιάτου, ανέφερε για τη φετινή επέτειο: «Επίκαιρα και απαιτητικά όσο ποτέ τα αιτήματα του Πολυτεχνείου. Οι Οικολόγοι Πράσινοι τιμούν τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Νοέμβρη ’73, καλώντας όλες τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη σε αυτοκριτική, αλλαγή πορείας και εγρήγορση ενάντια σε εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις που σηκώνουν και πάλι κεφάλι».

Επίσης, οι Οικολόγοι Πράσινοι κάνουν λόγο για «ανάγκη για εκδημοκρατισμό και μεταρρυθμίσεις στον τομέα της παιδείας, που θα πρέπει να αλλάξει συμπεριφορές και στάσεις προς μια βιώσιμη πορεία στον πλανήτη, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, στην καταπολέμηση των διακρίσεων και ανισοτήτων, της φτώχειας και της καταπίεσης».

«Δεν μπορούμε να μην καταδικάσουμε τις συνεχείς προκλήσεις των ακροδεξιών ιδεολογιών, μέσα στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία, όπως δείχνουν και οι αποφάσεις κάποιων διευθυντών σχολείων που απέφυγαν τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και προχώρησαν σε λογοκρισία αντιφασιστικών τραγουδιών και ποιημάτων. Η συλλογική μνήμη για τη δημοκρατία που συμβολίζει η επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει να διασφαλιστεί και να θεσμοθετηθεί για τη δημοκρατική διαπαιδαγώγηση των μελλοντικών πολιτών» καταλήγουν.

Πηγή:ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης