Συμμετοχή Βενιζέλου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών

Συμμετοχή Βενιζέλου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών
Με τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες, για όλα τα μεγάλα τρέχοντα διεθνή θέματα (Συρία, Ιράν, Αίγυπτος, Ν. Σουδάν, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία κ.λπ.), συνεχίζεται -όπως αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη- ο πολιτικός και διπλωματικός «μαραθώνιος» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά τις επισκέψεις του σε Παρίσι και Ουάσινγκτον.

Το απόγευμα, ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις προτεραιότητες της προεδρίας, αλλά αναμένεται να τεθούν όλα τα κρίσιμα θέματα τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Νωρίτερα θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, προκειμένου να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό έπειτα και από τις επισκέψεις του κ. Αναστασιάδη στο Λονδίνο και του κ. Βενιζέλου στην Ουάσινγκτον.

Την Τρίτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προεδρεύσει στη διακυβερνητική διάσκεψη Ε.Ε. - Σερβίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα διεθνή ΜΜΕ εκ μέρους της Ε.Ε. Επίσης, την ίδια ημέρα θα ενημερώσει και τους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες για όλα τα τρέχοντα θέματα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014, 11:17