Άνεμος αισιοδοξίας στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, η οποία όμως θα συνοδεύεται από τη λήψη σκληρών δημοσιονομικών μέτρων -με τον «βαρύ» λογαριασμό να πηγαίνει στους πολίτες.

Σήμερα, ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων, με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας Ευ. Τσακαλώτο και Γ. Σταθάκη να έχουν νέα συνάντηση με το κουαρτέτο των θεσμών, προκειμένου να υπάρξει ανακεφαλαίωση των όσων έχουν συζητηθεί μέχρι στιγμήςΑρκετά θέματα παραμένουν ανοικτά («κόκκινα» δάνεια, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, νέο ΤΑΙΠΕΔ) ωστόσο εκτιμάται ότι θα βρεθεί κοινός τόπος με τους πιστωτές. Σήμερα, ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων, με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας Ευ. Τσακαλώτο και Γ. Σταθάκη να έχουν νέα συνάντηση με το κουαρτέτο των θεσμών, προκειμένου να υπάρξει ανακεφαλαίωση των όσων έχουν συζητηθεί μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Μιλώντας την Τρίτη για την πορεία των διαπραγματεύσεων, η εκπρόσωπος της Κομισιόν χαρακτήρισε «φιλόδοξο, αλλά ρεαλιστικό» τον στόχο εκταμίευσης χρημάτων πριν από τις 20 Αυγούστου στο πλαίσιο του νέου προγράμματος οικονομικής στήριξης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Υπενθυμίζεται πως στις 20 Αυγούστου λήγει ομόλογο που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, ύψους 3,2 δισ. ευρώ και η ανάγκη για ρευστό παραμένει μεγάλη για το ελληνικό Δημόσιο.

«Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και η εντατική εργασία συνεχίζεται. Υπάρχει εποικοδομητική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, που επιτρέπει την πρόοδο με ταχείς ρυθμούς» πρόσθεσε η Ευρωπαία αξιωματούχος.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε από τη μεριά του πως «μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις», εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας μέχρι τις 20 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης