Συμφώνησε η Μπιρμπίλη με προτάσεις κομμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 22:54
Συμφώνησε η Μπιρμπίλη με προτάσεις κομμάτων
Με αλλαγές θα έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε προσωπικά η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή πολύ εποικοδομητική.

«Έγιναν πολύ σωστές παρατηρήσεις. Κατατέθηκαν από όλους, φορείς και κόμματα, αξιόλογες προτάσεις, όλα αυτά θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη για να υπάρχει στην όλη διαδικασία απόλυτη διαφάνεια, αλλά και για να έχει η χώρα τα μέγιστα δυνατά οικονομικά οφέλη.»

Η κ. Μπιρμπίλη έδωσε έμφαση στις ολοκληρωμένες μελέτες περιβαλλοντικής κατεύθυνσης, στο σχέδιο δράσης 20-20-20, τον κανονισμό που διέπει τη ΡΑΕ και τον τρόπο αδειοδότησης καθώς και την επέκταση της άδειας παραγωγής.

«Είναι απόλυτη προτεραιότητά μας να κόψουμε κάθε δυνατότητα μεταβίβασης των αδειών. Αυτό είναι πρόβλημα που είχε γίνει μάστιγα. Πρέπει σε αυτό να είμαστε όλοι κάθετα αντίθετοι, ώστε να περιορίσουμε τη μεταβίβαση παραγωγής ενέργειας», πρόσθεσε.

Ακόμα, συμφώνησε με τις επισημάνσεις βουλευτών που τόνισαν την ανάγκη εναρμόνισης του «Καλλικράτη» με το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει ήδη σχετικές συζητήσεις με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα συνεχιστεί αύριο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 22:54