Συμφώνησε ο υπ. Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης για τις αλλαγές που ζητούν οι δικηγόροι στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019, 20:38
Συμφώνησε ο υπ. Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης για τις αλλαγές που ζητούν οι δικηγόροι στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος

Κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, με αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος -σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας- συμφώνησε στην τροποποίηση των διατάξεων του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος (άρθρο 117 παρ. 14), που αφορούν την προβλεπομένη αζημία καταγγελία συμβάσεων έμμισθης εντολής δικηγόρων των φορέων που συγχωνεύονται στην συσταθησομένη Αρχή Διαφάνειας και για τα ζητήματα αρμοδιότητας πειθαρχικού ελέγχου των δικηγόρων αυτών.

Αναλυτικότερα, αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Ολομέλειας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ) Γιώργο Σταματογιάννη, στην οποία μετείχαν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτριος Αναστασόπουλος, Ανδρέας Κουτσόλαμπρος και Ελευθέριος Ράντος συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Επικρατείας (και μέλος του Δ.Σ.Π.) Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να συζητηθούν διατάξεις του σχεδίου νόμου για το επιτελικό κράτος και ειδικά αυτές που αφορούν τους έμμισθους δικηγόρους των φορέων που συγχωνεύονται στην συσταθησομένη Αρχή Διαφάνειας.

Τελικά, Γιώργος Γεραπετρίτης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ολομέλειας, συμφώνησε για την τροποποίηση της επίμαχης διάταξης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019, 20:40