«Πιστεύω ότι τώρα στην Ελλάδα είναι μια έκτακτη κατάσταση η οποία χρειάζεται μια λύση με προσφυγή σε εκλογές» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Ιστορίες» στον ΣΚΑΪ.

Επέρριψε τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, επιλέγοντας την ημέρα της παραπομπής του Γιάννου Παπαντωνίου. Είναι εντυπωσιακό ότι δεν είπε μισή κουβέντα για όσες αθλιότητες συνέβησαν επί των ημερών του ( Τσοχατζόπουλος – Παπαντωνίου κλπ ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθώντας τη συνταγή της επιλεκτικής μνήμης, κατόρθωσε στο τέλος να ακυρώσει την πάγια άποψή του για κυβερνήσεις τετραετίας, ζητώντας πρόωρες εκλογές.

Εύκολα θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι μετά την 13χρονη σιωπή του, η παρουσία του ήταν τουλάχιστον θλιβερή.

Το μόνο λίφτινγκ που έκανε ήταν εκείνο του προσώπου του, από το οποίο είχαν εξαφανιστεί οι ελιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, «ο λύκος τρίχα αλλάζει, γνώμη ποτέ».

Ο κ. Σημίτης επισήμανε ότι «το κυβερνών κόμμα έχει χάσει την αποδοχή του κοινού και υπάρχει μία αδυναμία να γίνει μία πολιτική που θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά».

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Σχέδιο δεν πιστεύω να υπάρχει. Φοβάμαι το ατύχημα. Φοβάμαι τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση. Η διαπραγμάτευση γίνεται επί μήνες, η αξιολόγηση δεν γίνεται και πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι όσο δεν γίνεται αξιολόγηση τα πράγματα γίνονται χειρότερα».

«Τόσο η ευρωπαϊκή πλευρά όσο και ελληνική πλευρά επιθυμούν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα θέματα, όπως τα εργασιακά, τα οποία θέλει να ρυθμίσει η ελληνική κυβέρνηση, τα οποία όμως είναι θέματα που έχουν ρυθμιστεί με το μνημόνιο του 2012», ανέφερε ο κ.Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε, παράλληλα, την απορία του για τις επιλογές που έκανε η κυβέρνηση στο αναπτυξιακό συμβούλιο. “Η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει ένα αναπτυξιακό συμβούλιο. Έκανε ένα μεγαλόπρεπο νόμο αλλά δεν το συγκρότησε. Και συγκρότησε μονάχα μια επιτροπή ανάπτυξης στο αναπτυξιακό συμβούλιο της οποίας ποιος είναι πρόεδρος; Πρόεδρος είναι ένας αμερικάνος καθηγητής ο οποίος θέλει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Είναι δυνατόν να είναι αυτός πρόεδρος της αναπτυξιακής επιτροπής. Και αυτή η αναπτυξιακή επιτροπή που θα δείξει πώς θα γίνει η ανάπτυξη θα συνεδριάζει κάθε τρίμηνο, αφού έρθουν οι διάφοροι απέξω. Γίνεται έτσι η δουλειά;”

Σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ ο κ. Σημίτης ανέφερε πως η Ελλάδα πέτυχε τα οικονομικά στοιχεία που ήταν απαραίτητα για την ένταξη, επικρίνοντας την ενέργεια αμφισβήτισής τους από την κυβέρνηση Καραμανλή με την απογραφή. «Η απογραφή εξευτέλισε την Ελλάδα παγκοσμίως» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Όσον αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού όσον αφορά στην καταπολέμηση της διαφθοράς ο κ. Σημίτης επισημαίνει: «Η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν γίνεται με καταγγελίες. Δεν γίνεται με μισαλλοδοξία. Δεν γίνεται με εξεταστικές επιτροπές. Δεν γίνεται με εχθρότητα. Γιατί όποιος καλλιεργεί εχθρότητα παράγει εχθρότητα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης