«Συμμορία της καταστροφής η συγκυβέρνηση»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 13:59
«Συμμορία της καταστροφής η συγκυβέρνηση»
Eνωτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τα μέλη να ψηφίσουν για την Κεντρική Επιτροπή άτομα από όλες τις συνιστώσες, «χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς προνόμια».

Παράλληλα άσκησε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, «που ισοπεδώνει την κοινωνία και στέλνει στον Καιάδα ανθρώπους». Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις διαφωνίες που εκφράστηκαν το τελευταίο τριήμερο από το βήμα του συνεδρίου και ιδιαίτερα στην αιχμηρή τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου.

«Εντεταλμένοι της Τρόικας»

«Την ώρα που η γη χάνεται κάτω από τα πόδια μας, όλη αυτή η συμμορία της καταστροφής είναι στο δικό της κόσμο» ανέφερε, ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε ότι οι κυβερνώντες είναι «εντεταλμένοι της τρόικας και των δανειστών, και όσο τους αφήνουμε στην εξουσία τόσο πιο μοχθηροί θα γίνονται».

Παραδέχτηκε, πάντως, ότι η κοινωνία εκεί έξω στέλνει το δικό της μήνυμα: «Τελειώνετε με το συνέδριο, γιατί δεν αντέχουμε άλλο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε τον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον δημόσιο τομέα, αλλά και στην ΕΡΤ.

«Δίνουμε τον δικό μας ανένδοτο αγώνα για να ανατραπεί η κυβέρνηση και να έρθει μέσα από εκλογές μια κυβέρνηση της Αριστεράς» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη Δημόσια Τηλεόραση, έκανε λόγο για πειρατικό κανάλι, «το οποίο θα μπορούσαν και να το αποκαλούν και ΔΝΤ», και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.


Τι είπε ο Τσίπρας για τον Γλέζο

«Δεν παριστάνω τον αδιάφορο, δεν με κάκιωσε, δεν με πείσμωσε η ομιλία του Μανώλη (σ.σ.: Γλέζου), αλλά με στενοχώρησε. Ο Μανώλης μίλησε ως εκπρόσωπος μίας συνιστώσας. Εξέφρασε τις απόψεις με του με θάρρος και παρρησία. Σταθερός στις απόψεις του από το 2003... Δεν είναι μια συνιστώσα. Εκπροσωπεί τη συνισταμένη των αγώνων, των θυσιών και του ηρωισμού μιας ολόκληρης γενιάς. Εκπροσωπεί όλα εκείνα που έκαναν την Αριστερά να επιβιώσει από διωγμούς, παρανομίες, και να υπάρχει σήμερα. Και να υπάρχουμε και εμείς σήμερα». Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως απάντηση στην αιχμηρή τοποθέτηση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς για μη διάλυση των συνιστωσών του κόμματος.

«Να μη μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μονολιθικό κόμμα»

«Όσοι καραδοκούν και νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί ξεγελιώνται» υπογράμμισε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος πήρε τον λόγο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Γλέζος συμφώνησε με την πρόταση του κ. Τσίπρα «ένα μέλος, μία ψήφος» στο ενιαίο κόμμα, προσθέτοντας, ότι «η διαφορετικότητα των απόψεών μας είναι για μας πηγή δύναμης για τη συνέχεια», ενώ επικαλούμενος την εμπειρία του πρόσθεσε: «Η αγωνία μου είναι να μη μετατραπεί κανένα κόμμα της Αριστεράς, πόσο μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μονολιθικό κόμμα, όπου σ' ό,τι λέει ο αρχηγός θα λέει ναι».

Διευκρίνισε δε ότι η πρότασή του για παραμονή των συνιστωσών είχε χρονικό όριο «έως ότου τα μέλη του ενιαίου φορέα να είναι πραγματικά η θέληση του ενιαίου φορέα».


Διαβάστε επίσης:

Φωτιά και λάβρα ο Γλέζος, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013, 21:59

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 18:12