Σύμβουλος της Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ αλλά…

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, 13:09
Σύμβουλος της Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ αλλά…
«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, αλλά παράλληλα πρέπει να σταματήσει να σπαταλά χρόνο και να κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει μια αθέτηση των πληρωμών της προς το ΔΝΤ», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας οικονομικών εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Επειδή αυτό είναι το επιθυμητό, όλα τα μέρη από την πλευρά των πιστωτών εμφανώς επιθυμούν να κρατήσουν αυτή τη δυνατότητα ανοιχτή όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε ο Κρίστοφ Σμιτ, σε συνέντευξή του στο Reuters που δημοσιεύθηκε σήμερα.
«Η μπάλα είναι στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, αν και η κατάσταση έχει γίνει πιο τεταμένη» είπε ο Σμιτ, ο οποίος είναι επικεφαλής μια ομάδα «σοφών» σε θέματα οικονομίας που συμβουλεύουν την κυβέρνηση της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι τα γεγονότα και όχι η κακοφωνία», είπε.

Ο Σμιτ είπε ότι η Αθήνα καθυστερεί και καθιστά την κατάσταση ασκόπως επισφαλή, προσθέτοντας ότι αρνείται να πιστέψει ότι η Ελλάδα απλά θα επέτρεπε στον εαυτό της να χρεοκοπήσει.

«Η κατάσταση έχει γίνει δυσκολότερη επειδή η κυβέρνηση της Αθήνας χωρίς λόγο αφήνει να περάσει τόσο χρόνος. Το βασικό πεδίο μάχης δεν έχει αλλάξει καθόλου».

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η ελληνική κυβέρνηση εν γνώσει της θα επέτρεπε να συμβεί (μια αθέτηση πληρωμών προς το ΔΝΤ)» δήλωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, 13:14