Συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΒ πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στα γραφεία της οδού Ρηγίλλης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και οι ενδεχόμενοι τρόποι αντιμετώπισής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, επισήμανε πως χρειάζονται διαρθρωτικές τομές και μεγάλες αλλαγές και κάλεσε όλους τους φορείς και τα κόμματα να δείξουν εθνική σύμπνοια.

«Η σημερινή κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί μια μεγάλη κρίση και ο τόπος χρειάζεται μία ισχυρή διακυβέρνηση, εθνική σύμπνοια απ’ όλους τους φορείς του τόπου», τόνισε.

Ο κ. Δασκαλόπουλος υπενθύμισε πως οι επιχειρήσεις εκτός από την τακτικότητα στις πληρωμές τους στα πλαίσια του φορολογικού συστήματος ήταν και οι πρώτες που πλήρωσαν έκτακτη εισφορά ύψους ενός δισ. ευρώ, ενώ πρόσθεσε πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να εγγυηθεί πως θα συνεχίσει να πληρώνει και τον 13ο και τον 14ο μισθό, κάτι που όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν κατάφερε να κάνει το υπερτροφικό δημόσιο που χρεοκόπησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος τομεάρχης για θέματα ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως “για τη διαχείριση της κρίσης η ΝΔ, χωρίς να δίνει λευκή επιταγή, βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον”.

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει, όπως είπε, αναπτυξιακή διάσταση στα μέτρα της κυβέρνησης, επανέλαβε πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που θα αποτελέσουν ανάσα για την οικονομία, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάνει χρόνο.

Σε ερώτηση για την κερδοσκοπία που παρουσιάζεται στα καύσιμα, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε πως πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι από το υπουργείο Ανάπτυξης και να υιοθετηθεί σειρά μέτρων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η κυβέρνηση έχει εργαλεία, αρκεί να τα χρησιμοποιήσει”.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης για τα θέματα Οικονομίας, κ. Σταϊκούρας, αναφερόμενος στην πορεία του προγράμματος Σταθερότητας που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες, επισήμανε πως για πρώτη φορά η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η ύφεση θα είναι μεγάλη, τόνισε πως ο πληθωρισμός για το Φεβρουάριο έχει ήδη σκαρφαλώσει στο 2,8%, χωρίς να υπολογίζονται και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, το κόστος δανεισμού για το δημόσιο παραμένει υψηλό, ενώ κατάληξε λέγοντας πως τα έσοδα στα οποία προσδοκούσε η κυβέρνηση είναι πολύ χαμηλότερα από το αναμενόμενο.

«Οι φόβοι της ΝΔ ότι η κυβέρνηση υποεκτίμησε τον κίνδυνο και δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, δυστυχώς επιβεβαιώνονται», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης