Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς θα έχει στις 13.00 το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, την επιθυμία του να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς, εν όψει της υπογραφής της φορολογικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και του γερμανικού κρατιδίου.

«Μετά από πολλές συνομιλίες που είχαμε, καταλήξαμε στην κοινή διαπίστωση ότι θα ήταν χρήσιμο για τους υπαλλήλους του ελληνικού ΣΔΟΕ εάν παρακολουθούσαν πώς γίνεται ο φορολογικός έλεγχος και ο υπολογισμός των φόρων στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, πώς γίνεται ο έλεγχος των υψηλών εισοδημάτων αλλά και των επιχειρήσεων» σημείωσε ο Μπόργιαν, σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle.

«Πρόκειται δηλαδή τρόπον τινά για μια προσφορά ‘εντατικών μαθημάτων’ για υπαλλήλους του ελληνικού ΣΔΟΕ στα κέντρα εκπαίδευσης που διαθέτουμε, με την οποία θέλουμε να συμβάλουμε στην ενίσχυση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης» εξήγησε στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γερμανός υπουργός διευκρίνισε ότι έπειτα από μια σχετική προετοιμασία, τα σεμινάρια μετεκπαίδευσης των Ελλήνων μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα. Το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να γίνει αυτό «στις αρχές του καλοκαιριού», πρόσθεσε και εκτίμησε ότι «αν και το σχετικό πρόγραμμα περιορίζεται στους καταρχήν 50 υπαλλήλους, στόχος είναι να ακολουθήσουν μελλοντικά και άλλοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης