Επίσημη συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, με τον επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά, οι αμοιβαίες σχέσεις εκτίμησης, φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών». Όπως αναφέρεται, αναπτύχθηκαν «όλα τα ζητήματα που αφορούν τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό Ζήτημα» και «ιδιαίτερη αναφορά έγινε, τόσο στο ιστορικό ψήφισμα της Ελληνικής Βουλής για την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης, όσο και σε μια σειρά από αποφάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες αναπτύχθηκαν περαιτέρω οι διμερείς σχέσεις με την Παλαιστίνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, επισημάνθηκε η πάγια θέση του κόμματος για «μια δίκαιη λύση του Παλαιστινιακού Ζητήματος σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη βάση της λύσης δύο βιώσιμων κρατών, με πλήρη αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ». Επίσης, τονίστηκε ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια μετατόπισης των πάγιων θέσεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στο Παλαιστινιακό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, και θα συναντήσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ». 

Στη συνάντηση, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, παρευρέθηκαν επίσης η Ράνια Σβίγκου και η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, μέλη της Π.Γ και υπεύθυνες για τον Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο συντονιστής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής, Νεκτάριος Μπουγδάνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης