Τα προβλήματα του ελληνισμού στις μέρες μας, αλλά και τη στενότερη συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης, συζήτησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Κυριάκο Κενεβέζο.

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος, στο τέλος της συζήτησης, τόνισε ότι όσον αφορά στα θέματα της εκπαίδευσης, διερευνήθηκε η δυνατότητα στενότερης συνεργασίας κυρίως σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε «να έχουμε συνεργασία ανάμεσα στα Ιδρύματά μας, με ιδιαίτερη μέριμνα στην παρουσία των Κυπρίων φοιτητών στα πανεπιστήμια όλης της χώρας μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό στο οποίο καταλήξαμε είναι, νομίζω, μία ταύτιση απόψεων σε όλα τα επίπεδα και μία απόφαση για μία σειρά από συνέργειες, ούτως ώστε να έρθουμε κοντύτερα στα θέματα της παιδείας, της εκπαίδευσης, τα οποία είναι κοινά στον ελληνισμό», προσέθεσε ο κ. Έλληνας υπουργός.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου ευχαρίστησε τον κ. Αρβανιτόπουλο για τη συνάντηση και χαρακτήρισε «χρήσιμη» τη συνεργασία στη διαχείριση των προβλημάτων και εκκρεμοτήτων που υπάρχουν μεταξύ των δύο υπουργείων.

«Από εκεί και πέρα», συνέχισε ο κ. Κενεβέζος, «συζητήσαμε και άλλα θέματα, κοινού ενδιαφέροντος. Θα ήθελα να σημειώσω τη θετικότητα στην αντιμετώπιση των προτάσεων και εισηγήσεών μας, για προβλήματα που αφορούν τους Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα. Παράλληλα, να σημειώσω το γεγονός ότι καταθέσαμε και οι δύο τη θέση πως ο ελληνισμός έχει κοινά προβλήματα και στα ζητήματα της παιδείας και της εκπαίδευσης και στο επόμενο διάστημα θα συνεργαστούμε ακόμη περισσότερο, για τη στόχευση που έχουμε κοινώς, αλλά πρωτίστως για την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης