Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου με πέντε δημάρχους των νησιών του ανατολικού Αιγαίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017, 09:11
Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου με πέντε δημάρχους των νησιών του ανατολικού Αιγαίου
Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα θα έχουν συνάντηση σήμερα με τον Ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο οι πέντε δήμαρχοι των νησιών του ανατολικού, Αιγαίου Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου, που δέχονται προσφυγικές ροές.

Οι πέντε δήμαρχοι έχουν ζητήσει και συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, για την επόμενη Τρίτη έχει προγραμματισθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη στη Μυτιλήνη του Μάρτιν Βερβέι, συντονιστή της εφαρμογής της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Ο κ. Βερβέι, ο οποίος βρέθηκε στη Μυτιλήνη και την Τετάρτη κατά την επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου, θα ενημερώσει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου για τα θέματα εφαρμογής της συμφωνίας με την Τουρκία. Υπάρχει, επίσης, ο σχεδιασμός να συζητήσει για τα ίδια ζητήματα  και με δημοσιογράφους. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη δράση του κ. Βερβέι είχε υπάρξει πριν από περίπου έναν μήνα στη Χίο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017, 09:20