Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με τον δήμαρχο Σάμου και εκπροσώπους τοπικών φορέων για το προσφυγικό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 19:50
Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με τον δήμαρχο Σάμου και εκπροσώπους τοπικών φορέων για το προσφυγικό
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε την Τρίτη στη Βουλή, με εκπροσώπους της δημοτικής Αρχής της Σάμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο, καθώς και με εκπροσώπους τοπικών φορέων του νησιού.

Ο Δ. Κουτσούμπας, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση στο νησί σχετικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό και τις απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας στους φορείς, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, εξέφρασε, την «κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο και τα άλλα νησιά και στη λειτουργία των hot spot». Χαρακτήρισε ως «απάνθρωπη τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» και τόνισε ότι «οι απαντήσεις του υπουργού είναι απαράδεκτες».

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί με την επιλογή της να εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες στα νησιά, δημιουργεί «πρόσφορο έδαφος σε ακροδεξιές - αντιδραστικές δυνάμεις να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο κατά των λαών».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι όποια αποσυμφόρηση, ισχυρίζεται ότι θα κάνει η κυβέρνηση στο νησί, θα είναι εντελώς προσωρινή.

«Δεν πρέπει να γίνει κανένα νέο hot spot στη Σάμο, ούτε "ανοιχτό" ούτε "κλειστό" και να κλείσει το υπάρχον. Να απεγκλωβιστούν αμέσως όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προς την ηπειρωτική χώρα, με προοπτική τη γρήγορη μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε την υποστήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των φορέων για την άμεση κάλυψη των κενών που υπάρχουν στο νοσοκομείο του νησιού και τις άλλες δομές Υγείας.

Τέλος, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει και θα πάρει νέες πρωτοβουλίες, εντός και εκτός Βουλής, ώστε να συμβάλει και στην ανάδειξη και στην επίλυση των προβλημάτων του νησιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 19:50