Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα στον Περισσό με τον πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα της επέκτασης των ισραηλινών εποικισμών και «την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνουν στα παλαιστινιακά εδάφη» και ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη διεθνιστική του αλληλεγγύη, τη στήριξη της πάλης του παλαιστινιακού λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην περιοχή και στην αναγκαιότητα της έντασης της κοινής πάλης των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, και ενημέρωσε για τη δράση του ΚΚΕ.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ καταδίκασε την ισραηλινή κατοχή, την πρόσφατη απόφαση της βουλής του Ισραήλ για την επέκταση των εποικισμών και καυτηρίασε τη θέση των ΗΠΑ για μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Επίσης, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα πάρει νέες πρωτοβουλίες την επόμενη περίοδο, στη βουλή και την Ευρωβουλή, μέσα στο μαζικό κίνημα, ενάντια στους εποικισμούς και θα συμβάλει στη συνέχιση των κινητοποιήσεων, για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Α. Ιερουσαλήμ, με τον λαό κυρίαρχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης