Με τον ομόλογό του της Ρουάντα Βίνσεντ Μπιρούτα (Vincent Biruta) θα συναντηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να εστιαστούν στην ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας, των επενδύσεων και του πολιτισμού, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ – Ρουάντα, και στις τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των εξελίξεων στην Υποσαχάρια Αφρική, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ρουάντα στην Ελλάδα είναι ανταποδοτική προς την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη Ρουάντα στις 4-5 Νοεμβρίου 2021. Κατά την επίσκεψη εκείνη υπεγράφησαν δύο μνημόνια κατανόησης μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, το πρώτο για Πολιτικές Διαβουλεύσεις και το δεύτερο στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης