Συνάντηση Δρούτσα με τον ειδικό απεσταλμένο του Ο.Η.Ε. για τη Λιβύη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Μαΐου 2011, 19:30
Συνάντηση Δρούτσα με τον ειδικό απεσταλμένο του Ο.Η.Ε. για τη Λιβύη

Την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του Ο.Η.Ε. για την επίτευξη πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του Ο.Η.Ε. για τη Λιβύη, Αμπντούλ Ιλάχ Χατίμπ.

Όπως δήλωσε ο κ. Δρούτσας «δεν μπορούμε να δούμε λύση στην κρίση της Λιβύης μόνο με στρατιωτικά μέσα. Η επίτευξη πολιτικής λύσης είναι επιτακτική και γι' αυτό τον λόγο πρέπει και η διεθνής κοινότητα να κάνει ακόμα πιο αποφασιστικές και συντονισμένες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ελλάδα έχει συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση με σκέψεις, προτάσεις και πρωτοβουλίες».

Επίσης, πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα η Ελλάδα θα αποστείλει πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια στη Βεγγάζη. Μαζί με τη βοήθεια θα αποσταλεί ιατρική μονάδα, καθώς και μία ομάδα εκπροσώπων του Υπουργείου Εξωτερικών που θα εγκατασταθούν στη Βεγγάζη και θα αποτελέσουν τον σύνδεσμο με τους αντικαθεστωτικούς.

 «Στόχος μας είναι να κρατάμε ανοικτές πόρτες, δίαυλος, με όλες τις πλευρές» δήλωσε ο κ. Δρούτσας.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατίμπ, αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό για τα μέσα που θα του παράσχει η ελληνική πλευρά για την αυριανή του μετάβαση στην Τρίπολη της Λιβύης, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στις προσπάθειες του Ο.Η.Ε. για την επίτευξη λύσης στην κρίση της Λιβύης. Χρειαζόμαστε τη συνεισφορά όλων να βρεθεί πολιτική λύση, υπογράμμισε ο κ. Χατίμπ. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του που η Ελλάδα είναι πρόθυμη να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια προς στη Λιβύη.

Ο κ. Χατίμπ θα γίνει δεκτός σήμερα και από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Μαΐου 2011, 19:30