Συνάντηση για την τουριστική ανάπτυξη είχε η Ελ. Κουντουρά με εκπρόσωπο του Ομίλου TUI

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016, 14:39
Συνάντηση για την τουριστική ανάπτυξη είχε η Ελ. Κουντουρά με εκπρόσωπο του Ομίλου TUI
Συνάντηση με αντικείμενο τη στρατηγική ανάπτυξη και προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό είχε τη Δευτέρα η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά με το υψηλόβαθμο στέλεχος του τουριστικού ομίλου ΤUI, Τόμας Έλερμπεκ.

Σε αυτή συζητήθηκαν οι δυνατότητες για την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αλλά και η ανάδειξη επιμέρους θεματικών τομέων, όπως η κρουαζιέρα. Επιπλέον εξετάστηκαν προτάσεις προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που η TUI ενδιαφέρεται να υλοποιήσει στην Ελλάδα, για τη σύσφιξη των τουριστικών σχέσεων μέσα από την τόνωση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών.

Η κα. Κουντουρά, κατόπιν της συνάντησης, επεσήμανε ότι «μέσα από τη νέα μας τουριστική πολιτική προωθούμε την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο» και πρόσθεσε πως «επιδιώξαμε τη στενή συνεργασία μας με τον Όμιλο TUI από το 2015 με στόχο την προώθηση στρατηγικών συνεργασιών για την αύξηση του μεριδίου της Ελλάδας και την ενίσχυση των τουριστικών ροών προς δημοφιλείς και νέους ελληνικούς προορισμούς».

«Η συνεργασία αυτή αποδίδει εξαιρετικά και στόχος μας είναι η άμεση επέκτασή της το 2017 αλλά και τα επόμενα χρόνια» διαβεβαίωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Έλερμπεκ υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι από τις πιο σημαντικές αγορές του Ομίλου TUI και συγκαταλέγεται στους πέντε πιο δημοφιλείς προορισμούς της TUI παγκοσμίως».

«Θεωρούμε το Υπουργείο Τουρισμού έμπιστο και αξιόπιστο συνεργάτη, και επιδιώκουμε στενή συνεργασία και τώρα και στο μέλλον» συνέχισε και ανέφερε ότι «οι πελάτες μας αγαπούν την Ελλάδα και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να την επισκεφθούν λόγω της ελκυστικότητας και της διαφορετικότητας των προορισμών της αλλά και της ζεστής φιλοξενίας που προσφέρει».

Η αναπληρώτρια υπουργός αναφέρθηκε και στη συνολική αύξηση που καταγράφεται στην τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα το 2016, καθώς και στην εικόνα ανάκαμψης και ενίσχυσης των κρατήσεων τελευταίας στιγμής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που δέχθηκαν πιέσεις λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016, 14:39