Συνάντηση Έλενας Κουντουρά με τον πρέσβη της Ν. Αφρικής στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019, 03:59
Συνάντηση Έλενας Κουντουρά με τον πρέσβη της Ν. Αφρικής στην Αθήνα
Για τα επιτεύγματα στον ελληνικό τουρισμό, συνεχάρη την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ο πρέσβης της Νοτίου Αφρικής στην Αθήνα, Μαρτίνους βαν Σάλκβικ (Marthinus van Schalkwyk), σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο.

Ο πρέσβης ζήτησε την παροχή τεχνογνωσίας για να καταρτίσει η Νότια Αφρική πλαίσιο αντίστοιχο του ελληνικού για το θεματικό τουρισμό, που θέσπισε με νόμο το υπουργείο Τουρισμού, και το οποίο ο πρέσβης χαρακτήρισε πρωτοποριακό σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού.

O κ. Σάλκβικ τόνισε ότι το έργο που έχει πραγματοποιηθεί στον ελληνικό τουρισμό και οι εξαιρετικές τουριστικές επιδόσεις που επιτεύχθηκαν, συνέβαλαν, όπως ανέφερε, καθοριστικά στην πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη.

Επιπλέον, ο κ. Σάλκβικ, συνεχίζει η ανακοίνωση, που αναμένεται να αναλάβει ως πρέσβης της Ν. Αφρικής στην Αυστραλία στις αρχές Μαρτίου 2019, ευχαρίστησε την υπουργό για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, και της απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση, να επισκεφθεί τη Νότια Αφρική προκειμένου να αναπτυχθούν θέματα τουρισμού και οι προοπτικές διμερούς τουριστικής συνεργασίας.

Από την πλευρά της η κα Κουντουρά εξέφρασε τις θερμές ευχές της στον πρέσβη για κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες και τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου με στόχο τη συνέχιση της ανοδικής πορείας του ελληνικού τουρισμού το 2019 και τα επόμενα χρόνια, και τόνισε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ν. Αφρικής.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019, 03:59