Συνάντηση Φ. Γεννηματά με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 16:40
Συνάντηση Φ. Γεννηματά με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
Τους άξονες του σχεδίου "Ελλάδα" παρουσίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στο προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του συνδέσμου η κα Γεννηματά έκανε εκτενή αναφορά στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο του προγράμματος "Ολυμπία", ενός άξονα που περιλαμβάνεται στον κεντρικό σχεδιασμό του προγράμματος Ελλάδα και το οποίο όπως τονίστηκε μπορεί η «αρχαία Ολυμπία» να μετατραπεί σε Silicon Valley του αθλητικού τουρισμού της χώρας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Μενέλαος Μποκέας επεσήμανε ότι το σχέδιο "Ολυμπία" μπορεί να γίνει πόλος έλξης ερευνητικών κέντρων, αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της χώρας

Στη συνάντηση, επίσης, τέθηκαν θέματα που αφορούν τη φορολογία, το χωροταξικό σχεδιασμό αλλά και επενδυτικά. Κοινή ωστόσο ήταν η θέση και των δυο μερών ότι στις μεγάλες επενδύσεις τουρισμού, θα πρέπει να κινούνται διαδικασίες fast Track. Τέλος, εκτενή αναφορά έγινε στο γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξει σύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό αλλά και τον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 16:40