Συνάντηση Γαβρόγλου με μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, 22:43
Συνάντηση Γαβρόγλου με μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών
Ουσιαστική και ανοιχτή συζήτηση με τους κρατούμενους μαθητές που φοιτούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, είχε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Η συζήτηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αφορούσε ένα σύνολο ζητημάτων σχετικά με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν οι κρατούμενοι κατά τη φοίτησή τους στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και τους τρόπους με τους οποίους αυτά τα εφόδια μπορούν να βοηθήσουν, μετά την αποφυλάκισή τους, στην επανένταξή τους στην κοινωνία.

Στο επίκεντρο τέθηκαν οι δυνατότητες συνέχισης των σπουδών -μετά την αποφοίτησή τους- σε άλλες βαθμίδες στο αντικείμενο των τεχνικών ειδικοτήτων και ο υπουργός ανέφερε ότι η εκπαίδευση μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντες για τον καθένα ξεχωριστά και να ανοίξει νέους δρόμους στη ζωή τους.Νωρίτερα ο κ. Γαβρόγλου συναντήθηκε με τον διευθυντή του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης Αναστάσιο Παπαδόπουλο και τον προϊστάμενο της Κοινωνικής Υπηρεσίας Θεοχάρη Ρουσάκη, ενώ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τη συζήτηση με τους μαθητές ακολούθησε συνάντηση με τη διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Μαρία Γκρίζου και εκπαιδευτικούς.

Ο υπουργός εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για το έργο που επιτελούν, όχι μόνο στο επίπεδο της προσφοράς γνώσης, αλλά και της προσφοράς ουσιαστικής στήριξης στους νέους κρατούμενους.

Τέλος, όπως σημειώνεται, κοινή ήταν η εκτίμηση ότι έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η έγκαιρη στελέχωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ συζητήθηκαν και θέματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα σχολεία των καταστημάτων κράτηση

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, 22:43