Συνάντηση Γλέζου - γερμανικής αντιπροσωπείας για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, 20:18
Συνάντηση Γλέζου - γερμανικής αντιπροσωπείας για τις πολεμικές αποζημιώσεις
Με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζο, συναντήθηκε την Δευτέρα, έπειτα από σχετικό αίτημά της, γερμανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, Μίκαελ Ροθ.

Η συνάντηση, που έλαβε χώρα στο γραφείο του Μανώλη Γλέζου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απέβλεπε στο να ακούσει η γερμανική πλευρά τις απόψεις του Έλληνα ευρωβουλευτή για το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ο Μανώλης Γλέζος επανέλαβε «τα σχετικά στοιχεία και επιχειρήματα που αναπτύσσει εδώ και μια εικοσαετία. Υπενθύμισε, δε, την ανιστόρητη και αυθαίρετη άποψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε, ο οποίος ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι ”το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα έχει λήξει, βάσει αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων” και τον κάλεσε για μια ακόμα φορά να απαντήσει πότε και πώς έληξε».

Τέλος, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς επανέλαβε το πάγιο αίτημα «να υπογραφεί, επιτέλους, Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, αντί του νόθου καθεστώτος της "μη εμπόλεμης κατάστασης", που υφίσταται σήμερα».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, 20:19