Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Mάρκος Μπόλαρης, δέχθηκε στις 11.1.2019 τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου κ. Ιωσήφ-Youssef Soueif, ο οποίος πραγματοποιεί αποστολική επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στην συνάντηση ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε για την Εκκλησία των Μαρωνιτών στον Λίβανο και την Κύπρο, μετέφερε τις ευχές του Μαρωνίτη Πατριάρχη Λιβάνου, περιέγραψε τα προβλήματα και τις προοπτικές της Μαρωνίτικης Κοινότητας στην Κύπρο και την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει παλαιοχριστιανικές ομολογίες στη Μέση Ανατολή. Ανέλυσε τον σκοπό της επισκέψεώς του στην Ελλάδα που είναι η οργάνωση των Μαρωνιτών Χριστιανών στην Ελλάδα και η ίδρυση ενορίας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του και τον ενημέρωσε ότι η Ελλάδα, η κυβέρνηση και ο λαός της τον υποδέχονται με φιλόξενα αισθήματα αγάπης και φιλίας, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις περιπέτειες στις οποίες βρέθηκαν οι Μαρωνίτες Χριστιανοί, τόσο κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, όσο και κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Λίβανο.
Ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιωσήφ για την διημερίδα που διοργανώνεται για θέματα θρησκευτικής και εκκλησιαστικής διπλωματίας που προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, στην οποία κάλεσε εκπρόσωπο των Μαρωνιτών να συμμετάσχει. Εν κατακλείδι, ο Υφυπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του ότι το Υπουργείο Εξωτερικών κι οι Αρχές της Ελλάδας είναι στην διάθεσή του για την υλοποίηση των σκοπών της επισκέψεώς του.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης