Συνάντηση υπουργού Ναυτιλίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Τριτέκνων

Συνάντηση υπουργού Ναυτιλίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Τριτέκνων
Τη δέσμευσή του να παρέμβει το υπουργείο Ναυτιλίας στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, ώστε να προβλέπουν στην εμπορική τους πολιτική, την παροχή εκπτώσεων σε τρίτεκνες οικογένειες, έδωσε σήμερα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, έθεσαν παράλληλα στον υπουργό το καθεστώς που διέπει την εισαγωγή σπουδαστών από τρίτεκνες οικογένειες στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και την εξομοίωσή του με αυτό που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Yπουργός Ναυτιλίας ισχυρίστηκε από την πλευρά του πως έχει προβλεφθεί διάταξη στο νομοσχέδιο για τα τουριστικά πλοία, που πρόκειται πολύ σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή και η οποία προωθεί την κατάργηση των ηλικιακών ορίων για την κατηγορία των Τριτέκνων στην εισαγωγή τους στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Επιπλέον, σημείωσε ότι έχει προστεθεί κατηγορία που θα συμπεριλαμβάνει υποψηφίους μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και υποψηφίων με γονείς, τέκνα συγκεκριμένων παθήσεων ή με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.

«Το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας αποτελεί εθνικό ζήτημα και οφείλουμε να παράσχουμε κάθε πολύτιμη βοήθεια ώστε να αντιστραφεί η τάση συνεχούς υπογεννητικότητας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014, 22:42