Συνάντηση Καράογλου με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 14:51
Συνάντηση Καράογλου με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης προς τους πολίτες, το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης προχωρά στη σύναψη συνεργιών με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, με τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), Άγγελο Μπίνη και την επικεφαλής της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων, Αλεξάνδρα Ρογκάκου, στο Διοικητήριο.

Όπως ανακοινώθηκε, ι βασικοί άξονες συνεργασίας των δυο πλευρών είναι η ενίσχυση των μηχανισμών εσωτερικού ελέγχου, ακεραιότητας, διαφάνειας και λογοδοσίας στις δομές του υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), η προστασία των προσωπικών δεδομένων και η ανάδειξη του Διοικητηρίου ως πρότυπο δημόσιου φορέα για την εφαρμογή των διατάξεων του σχεδίου αποτροπής του καπνίσματος, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

"Είναι μια σημαντική στιγμή για το Διοικητήριο και τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας προς όφελος τους, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή έκπτωση σε θέματα διαφάνειας. Με την παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών από την Ε.Α.Δ. για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου, αναβαθμίζουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και πιστοποιούμε τη διαφάνεια σε όλες τις δομές μας. Επιπλέον, βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία ούτως ώστε να αναδείξουμε το ιστορικό κτίριο του ΥΜΑΘ σε πρότυπο δημόσιου φορέα όπου εφαρμόζεται στο ακέραιο το σχέδιο αποτροπής του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους", δήλωσε ο κ. Καράογλου.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπίνης σημείωσε ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας θα υποστηρίξει ενεργά κάθε πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει. "Ο ρόλος μας είναι συμβουλευτικός και υποστηρικτικός με σκοπό τη βελτίωση της αντικειμενικότητας, της ταχύτητας και της διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση. Ο κ. Καράογλου βρίσκεται δίπλα μας και στηρίζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τους μηχανισμούς διαφάνειας, ακεραιότητας και λογοδοσίας", σημείωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 14:51