Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη-Μ. Ντράγκι την Τετάρτη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016, 20:09
Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη-Μ. Ντράγκι την Τετάρτη
Τριήμερη περιοδεία σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη πραγματοποιεί από το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για σειρά συναντήσεων με οικονομικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

Η συνάντηση των κ.κ. Μητσοτάκη και Ντράγκι θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η πρόταση την οποία έχει διατυπώσει ο κ. Μητσοτάκης, για μειωμένα πλεονάσματα στο 2% με παράλληλη έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στόχο ανάπτυξη στο 4% του ΑΕΠ.

Στο Λονδίνο, όπου θα βρίσκεται μέχρι και την Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους Funds και επενδυτικών εταιρειών μεταξύ των οποίων η PIMCO, η Blackrock, KKR, Blackstone, Paulson & Co, Soros, Capital κ.α.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις και με το επιτελείο των Financial Times, τη Δευτέρα, και της Deutsche Welle, την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί αναγκαία για να βγει η χώρα από την κρίση την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 100 δισ. την επόμενη πενταετία. Μιλά επίσης για έναν «έναν νέο αναπτυξιακό κύκλο που μπορεί να ξεκλειδώσει η επόμενη κυβέρνηση όχι όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η οποία παρά τις διακηρύξεις της είναι εχθρική στην επιχειρηματικότητα».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016, 20:09