Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρέσβη, Geoffrey Pyatt

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017, 11:58
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρέσβη, Geoffrey Pyatt
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Την προσοχή του στην αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, εστίασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη κ. Geoffrey Pyatt, στο περιθώριο του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017. Μεταξύ των δύο αντρών, υπήρξε κοινή η διαπίστωση ότι απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί και αυτοσυγκράτηση.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν, επίσης, οι προοπτικές των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για την περαιτέρω ενδυνάμωση τους, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της εντεινόμενης αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις δυνατότητες στενότερης συνεργασίας των δυο χωρών στο πεδίο της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς και στη στρατηγική σημασία της βάσης της Σούδας.

Τέλος, στη συνάντηση εξετάστηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και οι εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017, 11:58