Συνάντηση Κουρουμπλή με φορείς της αγοράς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 14:44
Συνάντηση Κουρουμπλή με φορείς της αγοράς
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο υπουργείο Εσωτερικών, μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή και αντιπροσωπείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Ε.Ε.Α.) καθώς και εκπροσώπων φορέων της αγοράς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Β΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Αυγέρης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο πρόεδρος των περιπτερούχων Αθηνών κ. Θεόδωρος Μάλλιος και ο διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Σωτήρης Αντωνίου.

Τα θέματα που τέθηκαν σε διάλογο ήταν οι σχέσεις ΟΤΑ – επιχειρήσεων ενόψει κατάθεσης σχετικού νομοσχεδίου. Ο διάλογος εστιάστηκε κυρίως στο τέλος 5% για εκδηλώσεις στα καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος, η οριοθέτηση των τουριστικών ζωνών ώστε να μην υπονομευτεί το ωράριο, η ταυτότητα των τουριστικών καταστημάτων, οι σχέσεις Δήμων - επιχειρήσεων, τα προβλήματα των περιπτέρων και των αναπηρικών κυλικείων, οι εκθέσεις προϊόντων και οι κίνδυνοι παραοικονομίας και αθέμιτου ανταγωνισμού προς το στεγασμένο εμπόριο, οι παραχωρήσεις πλατειών και δημοτικών χώρων με χαμηλό κόστος για εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και πώληση ειδών κατανάλωσης κ.α.

Ο κ. Κουρουμπλής υποσχέθηκε να μελετήσει τα θέματα που τέθηκαν ενώ επεσήμανε ότι σειρά από ζητήματα χρήζουν περαιτέρω διαλόγου μέχρι να διαμορφωθούν από κοινού οι προσφορότερες λύσεις.Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι αρωγός στην επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 14:44