Θα συνεχιστούν οι εργασίες για την κατασκευή του Προσωρινού Κέντρου Φιλοξενίας στο στρατόπεδο «Γεώργιος Παπαποστόλου» στον Καραβόμυλο, ξεκαθάρισε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη δήμαρχο Στυλίδας, σε αντιπροσωπεία βουλευτών (μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας) και στον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, οι οποίοι εκφράζουν επιφυλάξεις για την συγκεκριμένη επιλογή, σε συνάντηση που είχε μαζί τους σήμερα, στο γραφείο του στο μέγαρο της Κατεχάκη.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση η δήμαρχος κ. Βιργινία Στεργίου, ο υπουργός τους εξήγησε πως η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά είναι εθνικό θέμα και ζήτημα εθνικής ασφάλειας, γι΄ αυτό και δεν μπορεί να σταματήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του hotspot στον Καραβόμυλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήμαρχος πρότεινε κάποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις στον κ. Χρυσοχοϊδη, ο οποίος όμως δεν τις έκανε αποδεκτές, ως μη κατάλληλες.

«Επιμένω να είμαι αντίθετη στην κατασκευή δομής στον Καραβόμυλο, γιατί τα προβλήματα θα είναι τεράστια», δήλωσε η κ. Στεργίου, ενώ οι βουλευτές αναμένεται να κοινοποιήσουν σήμερα κοινή γραπτή δήλωση για το θέμα.

Σημειώνεται ότι στην συνάντηση, εκτός από την δήμαρχο Στυλίδας και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, συμμετείχαν οι τέσσερις βουλευτές Φθιώτιδας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Κοτρωνιάς και Θέμης Χειμάρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης