Για την αναβάθμιση των ήδη καλών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά, συμφώνησαν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά Νόελ Κινσέλα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Υποδεχόμενος τον Καναδό ομόλογο του, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι για να βρεθούν θετικές λύσεις για το μέλλον, επωφελείς για τις κοινωνίες μας οφείλουμε να συνεργαστούμε με τον καλύτερο τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η προσπάθεια απαιτεί να προσθέτουμε δυνάμεις όλοι μαζί, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Καναδάς μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά και σημαντικά σ΄ αυτήν την προσπάθεια», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε πως στον κοινοβουλευτικό τομέα υπάρχουν πολλές δυνατότητες αναβάθμισης των σχέσεων των δύο χωρών.

«Υπάρχουν Έλληνες βουλευτές στον Καναδά μέσω των οποίων θα μπορούμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και τόνισε ότι η Βουλή των Ελλήνων εντός των προσεχών συνεδριάσεων θα επικυρώσει τη διμερή συμφωνία «για την κινητικότητα των νέων». «Μια συμφωνία, που δεν καθιστά τους νέους μας μετανάστες, αλλά τους δίνει τη δυνατότητα να επωφεληθούν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους γνωρίζοντας τον πολιτισμό και τις αξίες της κάθε χώρας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης