Στο Λονδίνο ο Μηταράκης για το μεταναστευτικό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, 17:15
Στο Λονδίνο ο Μηταράκης για το μεταναστευτικό

Για το «θέμα της παράνομης μετανάστευσης» συζήτησαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίτι Πατέλ, σε συνάντηση που είχαν σήμερα 21 Οκτωβρίου στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

«Οι χώρες μας αντιμετωπίζουν μια κοινή πρόκληση. Μεταναστευτικές ροές οι οποίες κατά κανόνα πλέον αποτελούνται και από οικονομικούς μετανάστες.

Υπάρχει, αφενός η ανάγκη να σεβαστούμε τη Συνθήκη της Γενεύης, αφετέρου η ανάγκη να προστατεύσουμε τα σύνορα μας, εφαρμόζοντας -όπως κάνουμε στην Ελλάδα - μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική που διαχωρίζει τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες με γρήγορες αλλά δίκαιες αποφάσεις», δήλωσε ο κ. Μηταράκης μετά το τέλος της συνάντησης, αναφέρει η ανακοίνωση.

Λόγω Brexit, η Αγγλία πλέον δε συμμετέχει στη συζήτηση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Είναι όμως δεδομένο, επισήμανε ο κ. Μηταράκης, «ότι πρέπει και οι χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου, ακόμα και αν είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να παίξουν ένα καταλυτικό ρόλο στο νέο σχεδιασμό που γίνεται στην Ευρώπη».

Οι δυο χώρες μπορούν να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές, πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης, με βάση τη μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία τους σε θέματα Ασύλου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, 17:15