Με εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στη Βουλή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ο Πανοσιολ. Μέγας Αρχιδιάκονος κ. Θεόδωρος και ο Εντιμολ. Άρχων Πρωτέκδικος κ. Δημήτριος Μηλαθιανάκης, Νομικός Σύμβουλος. Από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αλλαγές που προωθεί η κυβερνητική πλειοψηφία τόσο στο άρθρο 3 όσο και στο άρθρο 13 του Συντάγματος. Παράλληλα, επανέλαβαν τον προβληματισμό που προκαλεί στους κόλπους του Πατριαρχείου η επιχειρούμενη αλλαγή εκ μέρους της κυβέρνησης στο μισθολογικό καθεστώς των κληρικών.

Από τη μεριά του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στις προωθούμενες αλλαγές του Συντάγματος, επισημαίνοντας πως τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, μπορούν να ρυθμιστούν χωρίς συνταγματικές αλλαγές και σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιτάχθηκε εξ αρχής στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταβάλλει, ερήμην του κλήρου, το μισθολογικό τους καθεστώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης