Συνάντηση Mητσοτάκη με τον πρέσβη της Ιταλίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, 17:20
Συνάντηση Mητσοτάκη με τον πρέσβη της Ιταλίας
Ανασκόπηση και αποτίμηση των σχέσεων Ελλάδας και Ιταλίας έγινε στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Ιταλό πρέσβη, Εφίζιο Λουίτζι Μάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε έμφαση στην από εδώ και πέρα πορεία τους και στην ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσής τους σε όλο τους το εύρος, προς όφελος και των δυο χωρών.

Υπογραμμίζοντας τον ρόλο της Ιταλίας σε διεθνές επίπεδο ως μέλος του G7, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, ότι η συνεργασία των δύο γειτονικών χωρών έχει πολλά περιθώρια διεύρυνσης και εμβάθυνσης στην οικονομία, στον πολιτισμό, στα περιφερειακά ζητήματα, ειδικά στα Βαλκάνια, στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε με έμφαση, ότι -όπως ήδη συμβαίνει με άλλες γειτονικές χώρες- η συνεργασία Ελλάδας- Ιταλίας θα πρέπει να αποκτήσει και θεσμική έκφραση με τακτικές συναντήσεις σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και συναντήσεων μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, καθώς και αρχηγών κυβερνήσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, 17:20