Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόιερ, τον αντιπρόεδρο Μ. Τανασέσκου και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΤΕπ είχε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ επισκέφθηκαν και τον σταθμό του Μετρό στο Ελληνικό.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ο σχεδιασμός του υπουργείου για τις υποδομές των μεταφορών στη χώρα για τα επόμενα δέκα χρόνια. Ο υπουργός τόνισε ότι στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει πλήξει ιδιαίτερα την Ελλάδα με υψηλή ανεργία και μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών, η ενίσχυση των υποδομών των μεταφορών είναι προτεραιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μεταφορές, είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι ένας τομέας που μπορεί να αποφέρει έσοδα στη χώρα, καθώς η Ελλάδα είναι η φυσική πύλη της Ε.Ε. για την αναπτυσσόμενη Τουρκία, την Κύπρο, το Ισραήλ, τη Μέση Ανατολή, τα νέα κέντρα παραγωγής της Ασίας. Αποτελεί εναλλακτική διαδρομή προς το στενό των Δαρδανελίων. Είναι πύλη για τη Ρωσία και τη Μαύρη Θάλασσα. Η Ελλάδα αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τομέα των μεταφορών τα επόμενα χρόνια. Να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κόμβο της ΝΑ Ευρώπης. Ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές στον τομέα αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης