Με αντιπροσωπεία των δημάρχων της Κρήτης συναντήθηκε την Παρασκευή ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας.

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η διάρθρωση και η λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Κρήτη, εν όψει της ψήφισης του νόμου για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δήμαρχοι, εκφράζοντας ουσιαστικά την ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης, ζήτησαν από τον υφυπουργό να διατηρηθεί η υφιστάμενη μορφή των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κρήτης διατηρώντας την αυτοτέλειά τους και να συγχωνευθεί ο ΕΣΔΑΚ στον Περιφερειακό ΦΟ.Δ.Σ.Α Κρήτης.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε να προβλεφθεί η παράταση λειτουργίας των εν λόγω φορέων πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2015, για τουλάχιστον ένα έτος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαλάφας δεσμεύτηκε να επεξεργαστεί τα αιτήματά τους, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καλή εικόνα που παρουσιάζει διαχρονικά η διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη. Τέλος, και οι δύο πλευρές τόνισαν πως θα είναι σε συνεχή επικοινωνία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης