Θέματα της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας στη Σεούλ, όπως οι παρεμβάσεις της στην κορεατική κοινωνία, καθώς και η δημιουργία τμήματος ελληνικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο της Σεούλ, όπου φοιτούν 150 κορεάτες φοιτητές οι οποίοι, μετά το τέλος των σπουδών τους, πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές στη χώρα μας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, με τον Μητροπολίτη Κορέας, κ. Αμβρόσιο.

Ο Μητροπολίτης ενημέρωσε τον υφυπουργό για τα θέματα ενότητας χριστιανών, κορεατών και σλαβοφώνων της Σεούλ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα ιδρύσεως Πατριαρχικού Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου για τη στέγαση Θεολογικής Σχολής, Σχολής Αγιογραφίας και Βυζαντινής Μουσικής, καθώς και για τη στέγαση της έκθεσης των εκμαγείων των ελληνικών αρχαίων αγαλμάτων, η οποία είχε βραβευθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στη Σεούλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μοπόλαρης από την πλευρά του εξήρε το έργο της Μητρόπολης και του Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιου και τον ευχαρίστησε, διαπιστώνοντας ότι αποτελεί μία «ισχυρή φωνή και παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ελλάδας στην Κορέα, την οποία έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης