Οι διμερείς ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το θέμα του χρέους, το Κυπριακό, αλλά και η κατάσταση στην Ευρώπη συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, στη Βαρσοβία, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Το γεγονός ότι η συνάντηση προγραμματίστηκε ουσιαστικά με τη λήξη των εργασιών της Συμμαχίας σημαίνει ότι τα βασικά ζητήματα της συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΝΑΤΟ, η αποστολή στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, είχαν επιλυθεί πριν καν αρχίσει η Σύνοδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ατζέντα της συνάντησης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς και περιλάμβανε και το ελληνικό πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπου 30λεπτη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο ήταν παρόντες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις και ο Ομπάμα ενθάρρυνε την Ελλάδα να συνεχίσει την εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

«Ο Πρόεδρος εξήρε τη συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία για τη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης και ενθάρρυνε μια μακροπρόθεσμη αμυντική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ-Ελλάδας», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης